Dieptepunt voor eigenwijze Advocaat: Dáár erger ik me mateloos aan

Dieptepunt voor eigenwijze Advocaat: "Dáár erger ik me mateloos aan"

22-05-2018 08:25
39

De degradatie van Sparta is hard aangekomen bij Dick Advocaat. De ervaren oefenmeester had het gevoel dat hij er in zou slagen om de club voor de Eredivisie te behouden. Zondagmiddag ging het helemaal fout tegen FC Emmen. Nu wacht voor Sparta de Jupiler League. 

"Ik dacht zeker dat het me zou gaan lukken, want een elftal neerzetten is toch niet zo moeilijk?", zei Advocaat na het debacle op Het Kasteel (1-3) tegen De Telegraaf. "Al kende ik de spelers natuurlijk niet. Ik was bondscoach, dus ik heb op een ander type spelers gelet, op andere elftallen."

"Alleen was ik nog zo eigenwijs om te denken: wat de één niet kan, dat kan ik wel. We wisten toen we eraan begonnen dat het moeilijk zou worden, toch hebben we met zijn allen gehoopt dat we het konden omdraaien. Dat is uiteindelijk niet gelukt en daar zijn we allemaal schuldig aan, ik incluis."

Alleen de achttienjarige Halil Dervisoglu kon Advocaat bekoren. De andere spelers van Sparta presteerden ondermaats. "Hij was de enige die het karakter had om iets te doen, terwijl je het van anderen verwacht. En dáár erger ik me mateloos aan. Maar ze zullen zich ook wel aan mij irriteren, dat zou best kunnen."