Update: Swansea is akkoord over financiën en maakt komst manager officieel

Update: Swansea is akkoord over financiën en maakt komst manager officieel

04-06-2018 16:50
24

Frank de Boer en Jaap Stam lijken niet de nieuwe manager van Swansea City te gaan worden. Volgens diverse Engelse media is die eer voorbehouden aan Graham Potter, op dit moment trainer van het Zweedse Östersund.

De BBC berichtte eerder deze week nog dat de Premier League-degradant uit Wales gesprekken heeft gevoerd met De Boer. Volgens Sky Sports heeft Swansea City inmiddels hetzelfde gedaan met Potter. The Independent gaat zelfs nog een stapje verder: het medium schrijft dat Potter na het weekend wordt voorgesteld als de nieuwe manager van The Swans. De Engelsman zit zaterdagmiddag nog op de bank bij de confrontatie tussen Östersund en BK Häcken: daarna wordt de Zweedse competitie een maand lang stilgelegd in verband met het WK.

De 42-jarige Potter is al sinds januari 2011 werkzaam bij Östersund, maar brak dit seizoen internationaal door. De bescheiden Zweden plaatsten zich ten koste van Galatasaray en PAOK Saloniki voor de groepsfase van de Europa League en wisten zelfs te overwinteren in een groep met Athletic Bilbao, Hertha BSC en Zorya Luhansk. Vervolgens ging men eervol ten onder in een tweeluik met Arsenal.

Update 6/4 16.50: Swansea City heeft zijn gewenste manager definitief binnen. De keuze is gevallen op Graham Potter, die de laatste jaren furore maakte bij de Zweedse stuntploeg Östersunds FK. Swansea maakt maandag wereldkundig dat er een akkoord is gesloten over een financiële compensatie. In het kielzog van Potter maken ook Billy Reid en Kyle Macauley de overstap naar Wales.