Het was natuurlijk geweldig om naar Ajax te gaan, zo'n grote club

"Het was natuurlijk geweldig om naar Ajax te gaan, zo'n grote club"

28-05-2018 00:05
24

Kasper Dolberg staat nog steeds achter de beslissing om Silkeborg te verlaten voor Ajax. De jonge Deen (20) verliet de club in 2015 voor de jeugdopleiding van de Amsterdammers. Inmiddels is Dolberg speler van Ajax 1.

"Het was natuurlijk geweldig om naar Ajax te gaan, zo'n grote club", zegt Dolberg bij De Denen van Perez, van FOX Sports. "Maar ik had niet echt nagedacht over verhuizen naar Amsterdam. Het ging alleen om het voetballen. Ik besefte later pas dat het een prachtige stad is om in te wonen. Ik woonde bij een gastgezin, in een klein dorpje. Ze hadden een zoon van mijn leeftijd, dus dat was fijn. Daar sprak ik veel mee."

Dolberg staat bekend als ijskonijn, omdat hij zelden tot nooit zijn emoties laat zien. Dat heeft volgens hem geen speciale reden. "Daar heb ik gewoon nooit over nagedacht. Als mensen erover praten, dan zie ik uiteraard dat het een beetje raar is. Het is lastig."

"Ik wil niet zeggen dat ik dat nooit wil veranderen, want ik weet zeker dat er trainers zijn die mij willen helpen. Als ze van mening zijn dat ik die houding moet hebben..Het is dus niet zo dat ik het uitsluit, het is ook gewoon wie ik ben. Ik heb zelf geen behoefte om dat te veranderen."