'Promovendus uit Duitsland richt pijlen op twee Japanse Eredivisie-spelers'

'Promovendus uit Duitsland richt pijlen op twee Japanse Eredivisie-spelers'

29-05-2018 20:10
22

Voor Yuki Kobayashi en Ritsu Doan lonkt mogelijk een transfer naar de Bundesliga. Het gepromoveerde Fortuna Düsseldorf heeft belangstelling in de Eredivisie-spelers van respectievelijk sc Heerenveen en FC Groningen.

Dat meldt de Westdeutsche Zeitung. De kans dat Doan deze zomer vertrekt bij Groningen lijkt klein. De negentienjarige middenvelder is het afgelopen seizoen door Groningen gehuurd van Gamba Osaka en ligt nu definitief tot 2021 vast in het Hoge Noorden. Daar moest Groningen twee miljoen euro voor betalen. 

Een vertrek van Kobayashi lijkt aannemelijker. De 26-jarige middenvelder heeft in Heerenveen nog een contract tot de zomer van 2019 en de club zelf is bereid om mee te werken aan een eventuele transfer. Omdat hij nog maar een jaar vastligt, moet de club hem deze zomer verkopen om nog wat geld voor hem te ontvangen. Anders vertrekt hij volgend jaar gratis.

Düsseldorf heeft de pijlen niet alleen gericht op Kobayashi en Doan, want naar verluidt staan ook Nnamdi Oduamadi (AC Milan) en Matthias Zimmermann (VfB Stuttgart) op het verlanglijstje van de promovendus.