Update: AZ heeft technische staf voor Jong AZ rond: 'Blij terug te zijn'

Update: AZ heeft technische staf voor Jong AZ rond: 'Blij terug te zijn'

Gepubliceerd: dinsdag 10 juli 2018 om 10:31di 10-07-2018 om 10:31

AZ heeft de technische staf voor het belofteteam rond. Michel Vonk en Koen Stam staan volgend seizoen samen aan het roer van Jong AZ, dat afgelopen seizoen het Jupiler League-debuut bekroonde met een zestien plek in de eindrangschikking.

De Alkmaarders hebben donderdag een mondeling akkoord bereikt met Vonk, laten ze weten via de officiële kanalen. De 49-jarige Noord-Hollander komt over van sc Heerenveen, waar hij sinds de zomer assistent-trainer van Jurgen Streppel was. Vonk heeft al aardig wat ervaring opgebouwd met coachen in de Jupiler League: eerder was hij eindverantwoordelijke bij Sparta en Telstar.

Stam, de afgelopen jaren werkzaam bij AZ O19, werd eerder deze maand al vastgelegd door de Alkmaarders. Het nieuwe trainersduo zal de plaats innemen van clubicoon Martin Haar, die Jong AZ in 2017 naar de titel in de Tweede Divisie leidde. Haar gaat op parttimebasis verder met het geven van individuele trainingen in de AZ-jeugd.

Update 10/07: De terugkeer van Michel Vonk bij AZ is definitief. Maandag tekende de 49-jarige coach een contract tot medio 2020 bij de Alkmaarders. Samen met Koen Stam krijgt Vonk de leiding over Jong AZ. "Ik ben enorm blij terug te zijn bij AZ. Ik werkte hier eerder van 2007 tot 2011 en in de jaren waarin ik weg was, heeft AZ duidelijk enorme stappen gemaakt. De club streeft ook na om dat te blijven doen en dat is een mentaliteit die bij mij past. De reden dat ik nu bij Jong AZ aan de slag ga, is dat ik graag jonge spelers help in het maken van hun laatste stap naar het eerste elftal. Het is heel mooi dat AZ mij weer die kans geeft en ik kijk ernaar uit dat samen met Koen te gaan doen", aldus Vonk op de website. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws