Ajax haalt 77-jarige meesterscout terug: Belangrijke geschiedenis met Ajax

Ajax haalt 77-jarige meesterscout terug: "Belangrijke geschiedenis met Ajax"

01-06-2018 12:42
62

Nieuws uit Amsterdam: Urbain Haesaert keert terug naar Ajax. De 77-jarige Belg gaat aan de slag als scout. Haesaert werkt eerder al tien jaar voor Ajax.

Haesaert komt over van Anderlecht, waar hij hoofd jeugdscouting was. In Amsterdam gaat hij samen met hoofd opleidingen Saïd Ouaali en hoofd scouting Michel Doesburg alle teams ontleden, van Ajax O13 tot en met Jong Ajax. "Om te kijken op welke posities we kunnen verbeteren", laat de 'meesterscout' weten op de clubsite.

"Urbain Haesaert heeft een belangrijke geschiedenis met Ajax. Mede daarom zijn wij blij dat hij terug is", reageert directeur voetbalzaken Marc Overmars. Haesaert is verheugd. "Ook voor mij is dit goed nieuws. Ik ben altijd gecharmeerd geweest en gebleven van de filosofie van Ajax. Ik heb tien jaar lang met vreugde én met resultaat voor Ajax gewerkt. Daar haalde ik veel voldoening uit."

In zijn eerste periode bij Ajax was Haesaert de ontdekker van onder meer Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Thomas Vermaelen. De huidige international van België zijn allemaal verdedigers. Haesaert: "Puur toeval. Ik was altijd wel een aanvallende trainer. Maar ik had destijds Eden Hazard ook aangeboden bij Ajax, maar hij was Franstalig en wilde dat niet."