'Te dure' Manu degradeert en is transfervrij: Niet bang dat er niks gaat komen

'Te dure' Manu degradeert en is transfervrij: "Niet bang dat er niks gaat komen"

03-06-2018 21:15
34

Elvis Manu kan transfervrij op zoek naar een nieuwe club, bevestigt hij aan VoetbalPrimeur. Gençlerbirligi heeft het contract van de 24-jarige aanvaller ontbonden.

Gençlerbirligi degradeerde afgelopen seizoen als nummer zeventien uit de Süper Lig en moet het mes zetten in de selectie. Het salaris van Manu, één van de grootverdieners in de Turkse hoofdstad Ankara, drukte te zwaar op de begroting en dus is het einde verhaal.

"Ondanks de degradatie, heb ik een redelijk seizoen gespeeld", vertelt Manu aan VoetbalPrimeur. Hij wijst naar zijn statistieken. "Zes goals en vier assists in 26 wedstrijden, dat is niet slecht. Door de degradatie was ik te duur en ontstond er een situatie die voor mij niet ideaal was. Daarom hebben we mijn contract in goed onderling overleg ontbonden."

Manu kan nu transfervrij op zoek naar een nieuwe club. De komende weken laat hij alles rustig op zich af komen. "Ik ben niet bang dat er niks gaat komen. Het niveau in de Süper Lig is geen kattenpis", zegt de aanvaller, die nog geen idee heeft weet waar zijn toekomst ligt. "Ik heb geen voorkeur, maar een buitenlands avontuur zie ik wel wel zitten. Ik sta voor alles open. Hier en daar is er al wat belangstelling."

In Nederland speelde Manu voor Feyenoord, Excelsior, SC Cambuur en Go Ahead Eagles. Het is wat hem betreft uitgesloten dat hij weer tegen degradatie gaat spelen. "Nee, dat zou geen logische stap zijn. Het liefst begin ik vanaf de eerste dag van de voorbereiding bij een nieuwe club. Ik ga binnenkort op vakantie, maar blijf wel voor mezelf trainen."

(Ruben Winkels / VoetbalPrimeur)