Hiddink enthousiast over 'geweldige' Oranje-klant: 'Bij Feyenoord soms naïef'

Hiddink enthousiast over 'geweldige' Oranje-klant: 'Bij Feyenoord soms naïef'

06-06-2018 07:40
9

Guus Hiddink is laaiend enthousiast over Stefan de Vrij. De voormalig bondscoach van Oranje vindt het indrukwekkend hoe de verdediger zich in de Serie A heeft opgewerkt tot een speler van internationale klasse. Hiddink denkt ook dat de transfer van De Vrij naar Internazionale een slimme zet is. 

"Stefan heeft zich de laatste jaren geweldig ontwikkeld. In zijn tijd bij Feyenoord kon hij soms naïef zijn op het veld. In Italië heeft hij het vak van verdediger leren beheersen", wordt Hiddink geciteerd door Voetbal International

"Vooral zijn defensieve kwaliteiten zijn daar gegroeid. Stefan kan een bal over vijftig meter wegleggen, zoals vroeger Rinus Israël en Ronald Koeman dat konden. Maar in Italië is dat soort vaardigheden voor de bühne. Dat beseft Stefan en daar past hij zijn spel op aan. Hij is een internationale verdediger geworden."

"Niet alleen voor Inter is de ontwikkeling van Stefan goed nieuws. Ook het Nederlands elftal is gebaat bij de stappen die hij maakt." De Vrij (26) onthulde vorige week dat hij een vijfjarig contract heeft gesigneerd bij Inter. De nummer vier van de Serie A neemt hem transfervrij over van Lazio.