Veltman: 'Zag laatst die nieuwe verdediger. Hoe heet hij ook alweer? Ja, Magallán'

Veltman: 'Zag laatst die nieuwe verdediger. Hoe heet hij ook alweer? Ja, Magallán'

09-06-2018 18:13
18

Joël Veltman herstelt voorspoedig van zijn zware knieblessure. De Ajax-captain scheurde in april zijn kruisband af en hoopt na de jaarwisseling zijn rentree namens de Amsterdammers te maken.

"Tot nu toe loop ik op schema. Nog geen gekke dingen gebeurd", vertelt de rechtsback aan Telesport. Veltman loopt nog steeds met een brace, maar mag na het weekend langzaam maar zeker aan zijn herstel gaan werken. "Alles wat ik daarvoor nog kan spelen, is meegenomen, maar ik mik op de tweede seizoenshelft. Ik ga geen haast maken. Liever een maandje langer en dat alles goed is dan een weekje vroeger, waardoor ik weer aan de bak mag."

De aanvoerder heeft ondertussen meegekregen dat ploeggenoten Justin Kluivert en Hakim Ziyech gelinkt worden aan een vertrek uit Amsterdam, maar haalt zijn schouders daarover op. "Nu staan Kluivert en Ziyech in de picture, maar het is elk jaar feest bij Ajax. Ik heb nu geen persoonlijk contact met ze, dus ik weet net zo veel als de media." Veltman weet wél dat Ajax bezig is met nieuwe aanwas. "Toevallig zag ik laatst die verdediger. Hoe heet hij ook alweer... Magallán? Ja, die! Die kwam even langs, volgens mij voor een medische keuring. Ik heb hem even de hand geschud. Grote, leuke jongen."

De transfer van Magallán is overigens nog niet bevestigd door Ajax en zijn huidige werkgever Boca Juniors. De Telegraaf verwacht echter dat de deal gewoon doorgaat, zodra Boca een vervanger voor de Argentijnse verdediger heeft gevonden.

Lees ook: Veltman onderschrijft woorden van ontevreden Kluivert: 'Sfeer is minder'