De Jong haalt Spaanse voorpagina: 'Barcelona wil versnelde dubbeldeal'

De Jong haalt Spaanse voorpagina: 'Barcelona wil versnelde dubbeldeal'

10-06-2018 08:03
88

Frenkie de Jong heeft zondag de voorpagina van de Spaanse krant Mundo Deportivo gehaald. De Ajacied geldt samen met de Braziliaan Arthur als een belangrijke kandidaat om de Catalanen te versterken.

MD gaf de twee in mei al een plekje op het Barcelona-middenveld van de toekomst, samen met de zelf opgeleide Carles Aleña. Barça leek aanvankelijk pas van plan om De Jong en Arthur pas in 2019 naar Catalonië te halen, maar wil naar verluidt alsnog snel toeslaan. De Spaanse landskampioen wil een Rodrygo-scenario voorkomen: Barcelona was gedurende lange tijd met het Braziliaanse wonderkind bezig, maar moet lijdzaam toezien hoe rivaal Real Madrid naar alle waarschijnlijkheid met het talent aan de haal gaat.

Volgens het Spaanse medium vindt er maandag een gesprek plaats tussen vertegenwoordigers van Barcelona en zaakwaarnemers van De Jong. De 21-jarige Ajacied lijkt wel oren te hebben naar een transfer naar Catalonië, maar Ajax-directeur Marc Overmars is niet van plan om zomaar mee te werken. De marktwaarde van de controleur wordt tussen de 30 en 40 miljoen geschat, net als die van Arthur.

Het Spaanse AS kwam zaterdag overigens met vergelijkbaar nieuws over De Jong, maar De Telegraaf meldde later op de avond dat er op dit moment geen sprake is van een transfer.