'Barça denkt aan lange én korte termijn: De Jong op middenveld van de toekomst'

'Barça denkt aan lange én korte termijn: De Jong op middenveld van de toekomst'

12-05-2018 12:28
29

FC Barcelona is volgens Mundo Deportivo van plan om langzaam maar zeker het middenveld te renoveren. Volgens het Spaanse medium maakt Ajacied Frenkie de Jong deel uit van de middellinie van de toekomst.

Mundo Deportivo meldde eerder deze week al dat de geboren Brabander nog één seizoen bij Ajax blijft voetballen om in de zomer van 2019 naar Catalonië te verhuizen. De Jong moet tegen die tijd gezelschap krijgen van de Braziliaan Arthur, momenteel spelend voor Gremio, en de zelf opgeleide Carles Aleña. Zij moeten op termijn de plekken van Ivan Rakitic, Sergio Busquets en Paulinho overnemen. Rakitic is al dertig, Busquets en Paulinho vieren deze zomer hun dertigste verjaardag.

De Spaanse landskampioen is ook van plan om op korte termijn zaken te doen. De naam van Atlético Madrid-vedette Antoine Griezmann zingt nadrukkelijk rond in de wandelgangen. Volgens MD is Barcelona al akkoord met de Fransman, maar gaat het de deal pas na 1 juli officieel maken. Na die datum vervalt de clausule in zijn Atlético-contract en kost hij 'slechts' 100 miljoen euro in plaats van 200 miljoen euro. Griezmann kan in Camp Nou het shirt met nummer 7 van de verhuurde Arda Turan overnemen.