'Ajax houdt Barça op afstand: Kluivert en twee inkomende transfers prioriteit'

'Ajax houdt Barça op afstand: Kluivert en twee inkomende transfers prioriteit'

11-06-2018 07:13
93

FC Barcelona wil haast maken met de komst van Frenkie de Jong, maar Ajax houdt voorlopig de boot af. De Amsterdamse club wil niet verkopen en heeft andere prioriteiten.

Dat meldt De Telegraaf. De krant pakte zondagavond uit met het nieuws dat Barcelona zich opnieuw heeft gemeld bij Ajax. De Catalaanse grootmacht lijkt 'maar niet te respecteren' dat De Jong niet te koop is en probeert met Ajax-directeur Marc Overmars en zaakwaarnemer Ali Dursun in gesprek te komen.

Ajax heeft geen oren naar een vertrek van De Jong, terwijl de optie om de 21-jarige middenvelder direct terug te huren op dit moment ook nog geen optie is. Daar komt bij dat Ajax andere prioriteiten heeft: de inkomende transfers van Lisandro Magallán én Dusan Tadic en de afwikkeling van het vertrek van Justin Kluivert naar AS Roma.

Insiders bij Ajax stellen bovendien dat De Jong het liefst nog een jaar wil blijven, aldus De Telegraaf. Hij miste een groot deel van de tweede seizoenshelft met een enkelblessure en wil nog meer van zichzelf laten. Het liefst wil de middenvelder als kampioen vertrekken.

Lees ook: De Telegraaf: Barcelona wil clubs aftroeven en meldt zich weer bij Ajax