'Cillessen maakt vertrekwens kenbaar bij Barça: bij nieuwe club wél eerste keeper'

'Cillessen maakt vertrekwens kenbaar bij Barça: bij nieuwe club wél eerste keeper'

12-06-2018 10:33
60

Doelman Jasper Cillessen wil weg bij FC Barcelona en heeft dat kenbaar gemaakt aan zijn directe omgeving. Dat meldt RAC1, dat benadrukt dat de oud-Ajacied alleen zal vertrekken als Barcelona een acceptabel bod ontvangt.

Cillessen is sinds zijn overgang naar Barcelona (2016) nooit eerste doelman geweest, omdat hij Marc-André Ter Stegen voor zich moet dulden. De doelman wil graag naar een club waar hij wel de nummer één is. Eerder heeft Cillessen wel aangegeven geen transfer te willen forceren en gewoon in Catalonië te blijven als Barcelona niet met een club tot overeenstemming komt.

Afgelopen seizoen stond Cillessen elf keer onder de lat: negen keer in de Copa del Rey, één keer in de Champions League en één keer in LaLiga. De Oranje-international heeft een ontsnappingsclausule van 60 miljoen euro in zijn contract. Barcelona nam hem in 2016 voor 13 miljoen euro over van Ajax.

Meerdere Europese topclubs zouden geinteresseerd zijn in de diensten van de sluitpost. Maandag noemde El Mundo Deportivo vier namen: Liverpool, Chelsea, Napoli en Bayern München.