Ramos en Spaanse spelers protesteren tegen ontslag: Ik heb met ze gesproken

Ramos en Spaanse spelers protesteren tegen ontslag: "Ik heb met ze gesproken"

Gepubliceerd: woensdag 13 juni 2018 om 12:28wo 13-06-2018 om 12:28

Julen Lopetegui is ontslagen als bondscoach van Spanje vanwege een vertrouwensbreuk. Dat bevestigt Luis Rubiales, directeur van de Spaanse bond. Woensdag werd bekend dat Lopetegui moet vertrekken.

De 51-jarige trainer betaalt de hoogste rekening, nadat dinsdag bekend werd dat hij na het WK aan de slag gaat als trainer van Real Madrid. "Lopetegui is een geweldige coach geweest, maar we kunnen zijn gedrag simpelweg niet accepteren", laat Rubiales weten op een persconferentie.

"Lopetegui heeft bij Real Madrid getekend, zonder dat wij ervan af wisten. Vijf minuten voor de bekendmaking werden we geïnformeerd. Ik voel me niet verraden, maar dit (ontslag, red.) moest gebeuren. Het is een basisregel dat je met ons praat als een andere partij interesse heeft. Dit gaat de hele natie aan."

Een deel van de Spaanse selectie, met aanvoerder Sergio Ramos voorop, was tegen het ontslag van Lopetegui. De Spaanse bond is echter niet te vermurwen. Rubiales: "Ik heb met de spelers gesproken. Ze gaan er alles aan doen om er een goed toernooi van te maken."

Lopetegui had bij de Spaanse bond een contract tot medio 2020. De Spanjaarden treffen op het WK Portugal, Iran en Marokko.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws