'Dramatische' situatie bij Vitesse: nieuw contract van aanwinst blijkt waardeloos

'Dramatische' situatie bij Vitesse: nieuw contract van aanwinst blijkt waardeloos

Gepubliceerd: woensdag 20 juni 2018 om 07:45wo 20-06-2018 om 07:45

Een schrijnend geval in Arnhem: het kersverse contract van Kees van Buuren bij Vitesse blijkt vanwege nieuwe regelgeving in Zeist 'waardeloos'. Technisch  directeur Marc van Hintum had de 31-jarige back aangetrokken om als mentor te gaan fungeren bij het beloftenteam van de club,  dat utkomt in de Tweede Divisie. 

Eerder deze maand werd echter bekend dat er voortaan een leeftijdsgrens van 23 jaar is bij beloftenteams. Die wijziging volgde na klachten van met name ploegen uit de top van de amateurwereld over te veel wisselingen en het gebruik van veel verschillende spelers bij beloftenteams. 

"De reglementswijziging kwam vanuit het niets en vlak voor het nieuwe seizoen", zegt Van Hintum in gesprek met de Gelderlander"Wij dachten onze zaken juist goed voor elkaar te hebben. Maar nu moeten we met Kees van Buuren aan tafel om tot een oplossing te komen. Dat is een drama."

Van Hintum begrijpt de kritiek op de beloftenteams, maar plaatst vraagtekens bij de wijzigingen die nu zijn doorgevoerd. "Om spelers vanuit het eerste team ritme te laten houden, moeten wij nu extra wedstrijden gaan organiseren. Dat is clubs alleen maar op kosten jagen en organisaties met extra taken opzadelen."

Van Buuren speelde afgelopen seizoen voor Almere City. Daar werd zijn aflopende contract niet verlengd. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws