'Keiharde straf voor AC Milan: boete van 30 miljoen en geen Europees voetbal'

'Keiharde straf voor AC Milan: boete van 30 miljoen en geen Europees voetbal'

23-06-2018 13:37
37

Volgens La Gazzetta dello Sport wordt AC Milan voor de duur van één jaar uitgesloten van Europees voetbal. Het heeft alles te maken met de regels rond Financial Fair Play. Ook krijgt de club een megaboete opgelegd.

Milan voldoet niet aan de regels rond Financial Fair Play, zo schrijven diverse Italiaanse media. Maandag krijgt de club de straf te horen, maar La Gazzetta dello Sport weet het zeker: Milan wordt komend seizoen uitgesloten van Europees voetbal. De gevallen grootmacht uit Italië heeft een behoorlijke schuld opgebouwd sinds de club in Chinese handen is. De Chinese eigenaar zoekt nu naar investeerders om het gat te dichten.

Milan investeerde voor miljoenen in nieuwe spelers, maar moet daar nu een dure prijs voor betalen. Naar verluidt gaat het het om een schuldbedrag van ongeveer 380 miljoen euro, dat voor oktober terugbetaald moet worden. De FIFA is echter niet onder de indruk van het plan dat Milan heeft gepresenteerd. 

Als Milan daadwerkelijk wordt uitgesloten van Europees voetbal, dan neemt Atalanta de plek van de Milanezen in de Europa League in. Fiorentina krijgt dan ook een kans op Europees voetbal, maar moet zich via de voorrondes zien te plaatsen voor het hoofdtoernooi.