Ajax roept media bijeen en belegt persconferentie: nieuwe info over Nouri

Ajax roept media bijeen en belegt persconferentie: nieuwe info over Nouri

25-06-2018 17:04
69

Ajax belegt maandagavond om 18.30 uur een persconferentie in de Johan Cruijff Arena. Algemeen directeur Edwin van der Sar zal tijdens de bijeenkomst 'nieuwe informatie delen' over Abdelhak Nouri. 

Dat meldt Ajax maandag in een beknopt persbericht. Het is nog niet bekend wat Van der Sar exact aan de aanwezige pers gaat vertellen. Telegraaf-reporter Mike Verweij meldt dat het in ieder geval níet gaat over de gezondheidstoestand van Nouri. 

Een klein jaar geleden, op 8 juli 2017, zakte Nouri in elkaar tijdens een oefenduel van Ajax met Werder Bremen. De jonge middenvelder werd getroffen door hartfalen en moest gereanimeerd worden. Later werd bekend dat Nouri ernstige, blijvende hersenschade had opgelopen tijdens het voorval. 

Ajax zou dit jaar een poging hebben gedaan om zónder inmenging van juristen een 'chique' oplossing te bedenken voor Nouri, die nog altijd in een ziekenhuis ligt. Alle voorstellen van de club werden echter geweigerd door de familie Nouri. Omdat de familie en Ajax het niet eens worden over de afhandeling, is de stap gezet naar een arbitragecommissie. 

Lees ook: Familie Nouri stelt Ajax aansprakelijk en stapt naar arbitragecommissie KNVB