'Barça wil Ajax voor het blok zetten door Arthur-tactiek toe te passen op De Jong'

'Barça wil Ajax voor het blok zetten door Arthur-tactiek toe te passen op De Jong'

Gepubliceerd: vrijdag 29 juni 2018 om 08:16vr 29-06-2018 om 08:16

FC Barcelona lijkt met Frenkie de Jong eenzelfde scenario voor ogen te hebben als met Arthur. De Catalanen willen de 21-jarige middenvelder het liefst deze zomer overnemen van Ajax.

Hoewel het nog niet officieel bekend is gemaakt, bereikte de Spaanse kampioen onlangs een akkoord met Gremio om Arthur deze transferwindow al naar Camp Nou te halen. Dat terwijl de Brazilianen aanvankelijk weigerden om de spelmaker voor januari 2019 te laten gaan. Volgens El Mundo Deportivo heeft het alles te maken met de aanpak van Barça.

De Catalanen wisten eerst Arthur te overtuigen van een transfer en kregen hem zelfs zo ver om te poseren in Barça-shirt. Daarna werd een deal gesloten met Gremio: de club kan hem in januari 2019 binnenhalen als het deze zomer een optie van dertig miljoen euro plus negen miljoen aan bonussen licht. Barça betaalde vier miljoen voor die optie, maar probeerde hem vervolgens dus vervroegd binnen te halen.

Mede doordat Arthur zelf inmiddels dolgraag de overstap wilde maken, ging Gremio onder die druk overstag. Barça overweegt nu 'La vía Arthur' toe te passen bij De Jong en had al een onderhoud met zaakwaarnemer Ali Dursun. Donderdag werd al duidelijk dat Ajax een vraagprijs hanteert van vijftig miljoen euro.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws