Gerucht in Marokko: Roma betaalt 30 miljoen en wil Ziyech snel presenteren

1 juli om 15:15

Op het moment dat Hakim Ziyech een transfer naar AS Roma op zijn buik léék te kunnen schrijven, gloort er volgens Marokkaanse media tóch weer nieuwe hoop. De Romeinse club zou op zeer korte termijn willen toeslaan.

De nationale sportzender van Marokko, Arryadia TV, meldt dat Roma de komst van Ziyech maandag wil afronden. Ook wordt er melding gemaakt van het precieze transferbedrag: dertig miljoen euro. De laatste weken bleef het volgens De Telegraaf stil vanuit Rome, nadat Ajax een tegenvoorstel had gedaan. De Italiaanse topclub bereikte weken geleden al een akkoord met zaakwaarnemer Mustapha Nakhli over een vijfjarig contract.

Het lijkt een kwestie van tijd tot Ziyech is vertrokken bij Ajax. Hij heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. Omdat Marokko na drie groepswedstrijden klaar was op het WK, heeft de 25-jarige Ajacied alle tijd om zijn opties af te wegen. Roma versterkte zich deze zomer al met negen spelers, waaronder Justin Kluivert. Hij leverde Ajax 17,25 miljoen euro op.