'FC Groningen tast definitief mis: Sparta incasseert dik 1 miljoen voor Chabot'

'FC Groningen tast definitief mis: Sparta incasseert dik 1 miljoen voor Chabot'

02-07-2018 14:33
32

Niet FC Groningen, maar het Duitse FC Ingolstadt wordt de nieuwe club van Julian Chabot. De verdediger van Sparta hoeft alleen nog maar medisch gekeurd te worden door de formatie uit de 2.Bundesliga. Het Algemeen Dagblad meldt dat maandag. 

Afgelopen week verkondigde RTV Rijnmond nog dat Chabot (20) waarschijnlijk aan de slag ging in Groningen. De Noorderlingen waren bereid om circa 800.000 euro te betalen voor de Duitse verdediger. Een dag later meldde trainer Danny Buijs echter dat de deal van de baan was

Nu is bekend waarom: FC Ingolstadt, afgelopen seizoen op de negende plek geëindigd in de 2.Bundesliga, is bereid om meer te betalen en gaat aan de haal met Chabot. Het AD weet dat de Duitsers tussen de 1,2 miljoen euro en 1,4 miljoen euro aftikken voor de jongeling. Chabot had op Het Kasteel nog een contract tot medio 2020. Afgelopen jaar kwam hij namens Sparta twintig keer in actie in de Eredivisie. 

Maandag of dinsdag wordt Chabot medisch gekeurd in Duitsland. Afgelopen maand incasseerde Sparta ook al tonnen voor Sherel Floranus. De rechtsback werd verkocht aan sc Heerenveen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s