'Geen Zoet, Cillessen of Onana: Napoli betaalt 35 miljoen voor keepersduo'

3 juli om 08:29

SSC Napoli staat op het punt om de komst van twee nieuwe keepers te bevestigen. Orestis Karnezis en Alex Meret worden overgenomen van Udinese. Dat betekent dat er een streep gezet kan worden gezet door diverse transfergeruchten. 

Sky Italia weet dat de 21-jarige Meret (foto) en de 32-jarige Karnezis opgeteld zo'n 35 miljoen euro kosten. De twee doelmannen werden afgelopen seizoen door Udinese verhuurd aan respectievelijk SPAL en Watford. De medische keuring van de twee goalies vindt waarschijnlijk woensdag of donderdag plaats. 

Meret staat in Italië te boek als één van de grootste talenten van het land. Hij werd zelfs al eens opgeroepen voor de nationale ploeg. Nu lijkt het erop dat de international komend seizoen als nummer één van Napoli de opvolger wordt van Pepe Reina. Hij maakt de overstap naar AC Milan. 

Vice-kampioen Napoli werd de afgelopen maanden gelinkt aan tal van keepers. De namen van Jasper Cillessen (FC Barcelona) en André Onana (Ajax) klonken diverse keren. Afgelopen week nog wist het Eindhovens Dagblad te melden dat Napoli concrete belangstelling had voor PSV-keeper Jeroen Zoet