Marca: Ronaldo had besluit in januari al genomen, ovatie in Turijn gaf de doorslag

5 juli om 06:57

De sensationele move van Cristiano Ronaldo naar Juventus lijkt weer een stapje dichterbij te komen. Volgens Marca is de vijfvoudig Ballon d'Or-winnaar uit Portugal al op zoek naar een huis in Turijn.

De 33-jarige superster heeft het volgens de Spaanse krant negen jaar lang uitstekend naar zijn zin gehad in Madrid, maar lijkt de Spaanse hoofdstad nu toch te willen verlaten. Naar verluidt heeft Ronaldo altijd al een zwak gehad voor Juventus, maar heeft de wedstrijd tussen Real Madrid en De Oude Dame op 3 april de doorslag gegeven. Ronaldo scoorde in Turijn met een weergaloze omhaal en was zichtbaar geraakt door de staande ovatie die hij van de Juventus-supporters kreeg.

Marca meent dat Ronaldo op dat moment al had besloten om Real Madrid deze zomer de rug toe te keren. De Koninklijke verlaagde de afkoopsom in het contract van 1 miljard euro naar honderd miljoen en hoopte dat een club uit China of de Verenigde Staten dit bedrag wilde betalen. Ronaldo lijkt echter van plan om actief te blijven in de absolute top en voelde zich beledigd door de houding van met name voorzitter Florentino Perez.

Het naderende vertrek van Ronaldo is het gesprek van de dag in Spaanse, Portugese én Italiaanse media. De vedette zou inmiddels een akkoord hebben bereikt met de Italiaanse landskampioen. Oud-voorzitter Luciano Moggi vermoedt dat Ronaldo zelfs al getekend heeft en een medische keuring heeft ondergaan.