Kans op speelminuten Karsdorp vergroot: concurrent vertrekt naar Brazilië

Kans op speelminuten Karsdorp vergroot: concurrent vertrekt naar Brazilië

06-07-2018 07:11
6

AS Roma-speler Bruno Peres gaat op huurbasis naar Brazilië. Dat is goed nieuws voor Rick Karsdorp, die daarmee een concurrent voor de rechtsbackpositie ziet vertrekken. 

Karsdorp kwam door blessureleed nog nauwelijks aan spelen toe in de Italiaanse hoofdstad. Sinds zijn overgang naar Rome in 2017 speelde hij nog maar één keer in de Italiaanse competitie. Mogelijk komt daar komend seizoen verandering in, want zijn concurrent Peres gaat het komende anderhalf jaar voor São Paulo spelen. De Braziliaanse club heeft daarnaast een optie tot koop bedongen. De 28-jarige Peres speelt sinds 2016 bij AS Roma, dat hem eerst huurde van Torino, maar in 2017 definitief inlijfde voor 12,5 miljoen euro. Daarvoor speelde Peres in Brazilië onder meer voor GO Audax en Santos.

Het afgelopen seizoen kwam Peres tot achttien optredens in de Serie A, zes in de Champions League en een in de Coppa Italia. Voor het Braziliaanse São Paulo is Bruno Peres de tweede versterking. Eerder werd de adoriaanse spits Joao Rojas aangetrokken.