Willem II maakt statement over vermeende machtsstrijd: 'Betreuren het ten zeerste'

Willem II maakt statement over vermeende machtsstrijd: 'Betreuren het ten zeerste'

09-07-2018 09:27
18

Het is onrustig bij Willem II. Het Brabants Dagblad pakt zaterdag uit met het nieuws dat in Tilburg achter de schermen een machtsstrijd gaande is.

De hoofdrolspeler is Berry van Gool. Een aantal geledingen binnen de club, waaronder de raad van commissarissen, vindt dat de algemeen directeur niet goed functioneert. Het Brabants Dagblad kreeg de bevesting van 'verschillende bronnen'.

Een vergadering voor de leden van de Clubraad werd deze week op het laatste moment afgeblazen, omdat er sprake zou zijn van een ernstige vertrouwensbreuk tussen de rvc en het stichtingsbestuur van Willem II. Het aanvankelijke plan om Van Gool op non-actief te zetten, ging uiteindelijk niet door.

Het is niet de eerste keer dat Van Gool onder vuur ligt in Tilburg. De algemeen directeur kreeg het eerder aan de stok met de toenmalige trainer Jurgen Streppel, maar werd gesteund door rvc-lid Ronald Hermans. Diezou nu, samen met technisch directeur Joris Mathijsen, de oppositie tegen Van Gool aanvoeren.

Update 9/7 9.27: Willem II is niet blij met een publicatie van het Brabants Dagblad, dat zaterdag schreef over een machtsstrijd in Tilburg. Het stichtingsbestuur heeft het handelen van en de relatie met de raad van commissarissen wel ter discussie gesteld, maar de twee partijen hebben er vertrouwen in dat de verschillen van inzicht na de vakantieperiode worden opgelost.

'De raad van commissarissen en het stichtingsbestuur betreuren het ten zeerste dat in het artikel van het Brabants Dagblad van zaterdag een onjuiste voorstelling van zaken wordt gegeven', schrijft Willem II in een statement. 'Benadrukt wordt dat van 'de oppositie' waarover in het artikel van het Brabants Dagblad wordt gesproken geen sprake is.'