'Cocu op Nederlandse tour: Fenerbahçe heeft vier Nederlanders op lijstje staan'

'Cocu op Nederlandse tour: Fenerbahçe heeft vier Nederlanders op lijstje staan'

07-07-2018 11:15
32

Georginio Wijnaldum staat op het lijstje van Fenerbahçe. Dat wordt in Turkije gemeld door Fanatik en CNN Türk. De kans bestaat dat Wijnaldum mag vertrekken bij Liverpool.

Fenerbahçe-trainer Phillip Cocu hoopte de beschikking te kunnen hebben over Jack Wilshere van Arsenal, maar de middenvelder lijkt te kiezen voor West Ham United. Cocu heeft een aantal alternatieven op zijn lijstje staan. Wijnaldum is er daar een van, net als André Gomes (FC Barcelona) en Axel Witsel (Tianjin Quanjian FC). Ook Marco van Ginkel wordt nog genoemd. De middenvelder van Chelsea is momenteel geblesseerd, maar Fenerbahçe onderzoekt wel de mogelijkheden om hem te halen. Ook PSV hoopte Van Ginkel te halen, maar de vraag is of die transfer er nog gaat komen.

Cocu kent Wijnaldum goed uit zijn tijd bij PSV. Onder hem dwong hij een transfer naar de Premier League af. Via Newcastle United kwam hij terecht bij Liverpool. De vraag is welke rol Jürgen Klopp volgend seizoen weggelegd ziet voor Wijnaldum. Liverpool haalde Naby Keïta én Fabinho, spelers die op de positie van Wijnaldum kunnen spelen. De kans bestaat naar verluidt dat Wijnaldum mag vertrekken. Op huurbasis, maar zelfs verkopen behoort tot de mogelijkheden.

Ook Witsel wordt genoemd bij Fenerbahçe, maar die transfer lijkt vooralsnog onhaalbaar. De Belgische middenvelder presteert met zijn land goed op het WK en kost na het toernooi waarschijnlijk een stuk meer dan daarvoor. Daarnaast verdient Witsel in China veel meer dan Fenerbahçe hem waarschijnlijk kan betalen. Barça-reserve Gomes is ook een speler die op de lijst van de Turkse topclub staat. De Portugees maakt weinig speelminuten in Spanje en mag vertrekken.

Bas Dost
Cocu hoopt nog steeds op Bas Dost, maar zijn situatie is ingewikkeld. De spits van Sporting Portugal heeft hoge salariseisen en is momenteel met zijn werkgever in conflict over zijn verbintenis, die hij wil laten verscheuren. Duidelijk is wel dat Cocu Dost graag aan zijn selectie toe wil voegen, net als Luciano Narsingh. De aanvaller van Swansea City werkte met Cocu samen bij PSV.