Swart op bezoek in Rotterdam: Ik heb thuis ook dingen van Feyenoord

Swart op bezoek in Rotterdam: "Ik heb thuis ook dingen van Feyenoord"

11-07-2018 11:20
101

Sjaak Swart is woensdagmiddag te vinden in, jawel, Rotterdam. Mister Ajax houdt een signeersessie voor zijn nieuwe boek ter viering van zijn tachtigste verjaardag, 'Sjaak Swart 80'. Swart hoopt op een hoge opkomst, ondanks de rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord. 

"Ik heb met veel Rotterdamse jongens gespeeld", begint Swart op Radio Rijnmond"Met Coentje (Moulijn, red.), Willem van Hanegem, Wimpie Jansen en Cor Veldhoen. Noem ze maar op. Ik ken hen allemaal heel goed. Jammer dat een aantal van hen is overleden. Coentje was mijn maatje. Ik kon heel goed met hem opschieten."

Bovendien is Swart lyrisch over De Kuip. "Een mooi stadion. Daar lag vroeger het beste veld wat er was. Ik weet niet of dat nu nog steeds zo is, omdat ik daar niet meer op kom. Het veld was toen kortgeschoren. Ik mocht dan als eerste het veld op. Dat was prachtig", aldus de voormalig buitenspeler van Ajax. Omdat er ook anekdotes over eeuwige rivaal Feyenoord in het boek staan, is het volgens Swart ook interessant voor Rotterdammers. "Maar ik heb thuis ook dingen van Feyenoord in de kast staan."