Ten Hag sluit transferdeur nog niet helemaal bij Ajax: 'Wij blijven alert'

Ten Hag sluit transferdeur nog niet helemaal bij Ajax: 'Wij blijven alert'

17-07-2018 20:10
80

Erik ten Hag is blij met de complete selectie die hij bij Ajax tot zijn beschikking heeft. De trainer weigert echter te stellen dat de Amsterdammers al helemaal klaar zijn op de transfermarkt.

"Dat kun je nooit zeggen. De transferwindow duurt nog lang, dus wij blijven alert. Om daar nu al volmondig ja of nee op te zeggen, gaat niet", zegt Ten Hag tegen Ajax TV. Wel is hij tevreden met zijn selectie, nadat dinsdag de komst van Daley Blind werd afgerond. Eerder strikte Ajax al Dusan Tadic, Zakaria Labyad, Perr Schuurs en Hassane Bandé. "De selectie is, zoals die nu staat, vrij compleet", erkent de oefenmeester.

Of Blind volgende week woensdag al aan de aftrap verschijnt tegen Sturm Graz, is nog afwachten. "Hij heeft nog niet met ons meegetraind, ik weet niet hoe hij ervoor staat. Natuurlijk ken ik zijn achtergrond van de afgelopen maanden. Maar om nu al te bepalen of hij aan de aftrap verschijnt, is te vroeg", aldus Ten Hag, die wel al kennismaakte met de linkspoot.

"Marc heeft de eerste gesprekken gevoerd over de invulling bij Ajax. Daar ga ik op verder en dan stem je gewoon een aantal dingen af. Over zijn rol in het veld en in de kleedkamer, zijn fysieke status en zijn privéachtergrond. Het is om elkaar wat beter te leren kennen", besluit Ten Hag.

Lees ookLyrische Ten Hag maakt compliment: "Sommige dingen lijken in het begin onmogelijk"

No Poll