Van Persie: 'Er waren ook jongens die liever Fortnite tegen elkaar speelden'

Van Persie: 'Er waren ook jongens die liever Fortnite tegen elkaar speelden'

Gepubliceerd: zaterdag 21 juli 2018 om 09:45za 21-07-2018 om 09:45

Robin van Persie voelt zich niet geroepen om spelers terecht te wijzen als ze niet hetzelfde nastreven als hijzelf. Hij haalt een situatie op het trainingskamp in Zwitserland aan. Van Persie keek de halve finales van het WK, maar enkele spelers wilden gamen.

"Het is heel belangrijk dat je jouw standaard niet opdringt aan de nieuwe generatie", vertelt Van Persie zaterdag in een interview met het Algemeen Dagblad. "Ik zal een mooi voorbeeld geven: ik keek in Zwitserland naar de halve finales van het WK. En met mij veel meer spelers. Maar er waren ook jongens die liever een videospelletje Fortnite tegen elkaar speelden. Die lieten de wedstrijden lopen."

Van Persie merkt het gedrag op, maar oordeelt niet. Dat doet hij bewust niet. "Als iemand iets anders doet vergeleken bij jouw maatstaven, is dat niet meteen dom of slecht of gek. Je moet niemand dwingen om te leven via jouw normen. Ik veroordeel niemand, ieder heeft zijn eigen proces. Dat moet je mensen gunnen, al is dat moeilijk in een machowereld die de voetballerij vaak is."

Lees ookVan Persie: "Ik heb niets tegen hem, maar ook niet met hem"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws