VVV-held Thy vertrekt naar Turkije: Werder Bremen verkoopt aanvaller

VVV-held Thy vertrekt naar Turkije: Werder Bremen verkoopt aanvaller

Gepubliceerd: zaterdag 21 juli 2018 om 11:27za 21-07-2018 om 11:27

Lennart Thy zet zijn loopbaan voort in Turkije. De 26-jarige Duitse spits is door Werder Bremen verkocht aan promovendus Büyüksehir Belediye Erzurumspor. Het afgelopen seizoen speelde hij nog op huurbasis voor VVV-Venlo.

Thy kwam in Limburg tot 32 Eredivisie-duels, waarin hij zeven keer scoorde. Nog meer indruk maakte hij echter buiten het veld met een bijzondere actie in maart. VVV meldde destijds dat de Duitser het duel met PSV aan zich voorbij zou laten gaan. Thy stond zeven jaar geleden namelijk DNA af om in de toekomst eventueel een persoon met bloedkanker te helpen. Die belofte kwam hij na.

De aanvaller had een DNA-match met een leukemiepatiënt, die een stamceloperatie kon ondergaan met een bloeddonatie van Thy. Met die actie oogstte Thy veel lof in de Nederlandse stadions. Het resulteerde zelfs in twintigduizend nieuwe aanmeldingen voor het donorregister.

Thy keerde na zijn verhuurperiode bij VVV terug naar Werder Breman. Daar mocht hij onlangs een doorlopend contract tot medio 2019 vertrekken.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws