'Bayern München-steunpilaar met vertrekwens in beeld bij PSG en United'

'Bayern München-steunpilaar met vertrekwens in beeld bij PSG en United'

23-07-2018 17:52
11

Jerome Boateng zet zijn loopbaan mogelijk voort bij Manchester United of Paris Saint-Germain. De verdediger mag bij een goed bod vertrekken van Bayern München en dat is zowel de Engelse als Franse topclub niet ontgaan.

Dat meldt het Duitse voetbaltijdschrift Kicker. De 29-jarige Boateng heeft er al zeven seizoenen in het eerste elftal van Bayern opzitten en maakt er geen geheim van dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. Bayern is bereid om mee te werken, maar geïnteresseerde clubs moeten wel een bedrag tussen de vijftig en zestig miljoen euro op tafel leggen.

Voor PSG en United lijkt dat geen onoverkomelijk obstakel. De clubs informeerden al bij het kamp van de Duitse international, maar van een officieel bod is tot dusver geen sprake. Zowel PSG als United lijkt op zoek te zijn naar een centrale verdediger. The Red Devils werden eerder onder meer gelinkt aan de Engelse WK-revelatie Harry Maguire, terwijl trainer Thomas Tuchel niet tevreden zou zijn over de defensie in Parijs.

Bayern heeft centraal achterin naast Boateng de beschikking over Mats Hummels, Niklas Süle en Javi Martinez. Of de club op zoek gaat naar een vervanger, is niet duidelijk.