Update: 'Barcelona wint spectaculaire strijd om Malcom: definitief akkoord'

Update: 'Barcelona wint spectaculaire strijd om Malcom: definitief akkoord'

24-07-2018 13:03
71

FC Barcelona is vanwege de starre houding van Chelsea in de onderhandelingen over Willian doorgeschakeld naar Malcom. De Catalanen willen geen zeventig miljoen euro overmaken naar Londen voor de 29-jarige Braziliaanse international.

Dat meldt El Mundo Deportivo dinsdag. Pas bij een bod van zeventig miljoen euro was Chelsea bereid om te praten over een transfer van Willian. Dat is Barça veel te gortig. De Spaanse kampioen meldde zich daarom op het allerlaatste moment voor Malcom, die acht jaar jonger is én een stuk goedkoper uitvalt dan zijn landgenoot. Het zorgde voor een bizarre plottwist.

AS Roma maakte maandagavond trots melding van een akkoord met Bordeaux. Italiaanse fans stonden zelfs al op het vliegveld te wachten, maar Malcom stapte door de inmenging van Barça níet op het vliegtuig. Het bod van de Catalanen bedraagt namelijk 41 miljoen euro. Dat is hoger dan de 32 miljoen plus vier miljoen aan bonussen die Roma wil betalen.

Bordeaux ziet Malcom nu liever naar Camp Nou vertrekken. Of Roma terugkomt met een hoger bod, is niet duidelijk.

Update 9.04 uur: Malcom is heel dicht bij een transfer naar FC Barcelona, maar de deal is nog niet helemaal rond. Dat meldt een verslaggever van TVE, de Spaanse publieke omroep. 

Update 13.03 uur: Verschillende buitenlandse media melden dat FC Barcelona definitief de nieuwe club van Malcom wordt. De Spanjaarden hebben zowel Bordeaux als de Braziliaan overtuigd met een bod van 41 miljoen euro. Barcelona heeft een akkoord bereikt met Bordeaux en de verwachting is dat ook Malcom spoedig een contract tekent bij de Spaanse kampioen.