Nederlandse spits wil weg bij Litouwse kampioen: Ik woon in een onveilige buurt

Nederlandse spits wil weg bij Litouwse kampioen: "Ik woon in een onveilige buurt"

27-07-2018 08:34
37

Voormalig Roda JC- en RKC Waalwijk-spits Rigino Cicilia speelt tegenwoordig voor het Litouwse Suduva Marijampole, maar heeft het er niet naar zijn zin. Hoewel de 23-jarige aanvalsleider met zijn club kampioen werd en in de voorronde van de Champions League speelt, hoopt hij zo snel mogelijk een transfer te maken.

De op Curaçao geboren Cicilia heeft moeite om te aarden in de voormalige Sovjet-staat. "Ik woon in een onveilige buurt. Er werd laatst ingebroken bij de buren en van iemand anders werd de auto gestolen", vertelt hij aan De Limburger. De spits stelt bovendien vast dat er weinig te beleven valt in Marijampole. "Ik mis mijn vriendin, vrienden en familie. Veel mensen in de stad zijn best wel kil. Grapjes worden bijna niet gemaakt. Ik voel me hier niet echt thuis. Elke dag bel ik wel met vrienden of familie."

Een terugkeer naar Nederland lijkt echter niet aanstaande voor Cicilia. "Het liefst zou ik opnieuw in Engeland spelen (de spits speelde tijdens het seizoen 2016/2017 voor Port Vale, red.), maar misschien ook in Amerika", onthult hij zijn toekomstplannen. Cicilia was in het verleden al dicht bij een transfer naar Orlando City. "Die spelen in de MLS, het hoogste niveau in Amerika. Ik heb anderhalve maand gewacht, maar uiteindelijk ketste dat af. Daarna kwam Suduva met een aantrekkelijke aanbieding. Ik tekende een prima contract, maar als je de toeschouwersaantallen ziet, vraag je je af hoe dat kan."