Update: Veerman zit niet op de bank bij Heerenveen: 'In onderhandeling met clubs'

Update: Veerman zit niet op de bank bij Heerenveen: 'In onderhandeling met clubs'

04-08-2018 19:04
137

Henk Veerman vervolgt zijn loopbaan mogelijk in de Tweede Bundesliga. De Duitse cultclub FC St. Pauli heeft serieuze belangstelling voor de spits van sc Heerenveen.

Dat meldt Sky op basis van 'goed geïnformeerde bronnen'. De onderhandelingen vorderen volgens het Duitse medium gestaag. In Hamburg ligt een driejarig contract klaar voor Veerman, die in Duitsland al door het leven gaat als de '2,01-Meter-Mann'. St. Pauli speelt op het tweede niveau in Duitsland en is één van de grootste cultclubs ter wereld. Het symbool van de club is de Totenkopf, de doodskop.

Deze week leek ADO Den Haag de slag om Veerman te winnen, maar Heerenveen heeft vooralsnog geen enkele van de Haagse biedingen geaccepteerd. Het verschil tussen vraag en aanbod zou 200.000 euro bedragen. "Wij zijn nog in onderhandeling met ADO, maar er zijn meer clubs", aldus technisch manager Gerry Hamstra tegen Omroep West.

Update 2/8, 7.38 uur: Henk Veerman lijkt zijn loopbaan inderdaad te vervolgen bij FC St. Pauli, meldt De Telegraaf. De boomlange spits werd door ADO Den Haag gezien als ideale opvolger van Björn Johnsen, maar de Hagenaars bereikten geen akkoord met sc Heerenveen. Veerman stond open voor ADO, maar mag zich nu dus opmaken voor zijn eerste buitenlandse avontuur. De Volendammer is het persoonlijk eens met de Duitsers, maar de clubs moeten er nog wel uitkomen. De Friezen vragen meer dan 600.000 euro.

Update 21.34: Omrop Fryslan krijgt niet bevestigd dat St. Pauli een akkoord heeft met Heerenveen over de transfer van Veerman. Dat melden buitenlandse media. "We kijken naar de mogelijkheden en willen meewerken aan een transfer, ook als Henk wil", laat technisch manager Gerry Hamstra weten.

Update 4.8. 19:03: Een transfer van Veerman is een stukje dichterbij gekomen, maar naar welke club is niet duidelijk. Heerenveen speelt zaterdagavond tegen Levante en Veerman zit niet op de bank. "Er is concrete belangstelling, we zijn in onderhandeling met clubs en daarom speelt Henk niet", laat algemeen directeur Luuc Eisenga weten aan Omrop Fryslan.