Cocu slachtoffert Kadioglu bij Fenerbahçe door regels rond Financial Fair Play

Cocu slachtoffert Kadioglu bij Fenerbahçe door regels rond Financial Fair Play

03-08-2018 11:28
26

Ferdi Kadioglu ontbreekt in de Europese selectie van Fenerbahçe. Phillip Cocu, trainer van de Turkse topclub, heeft die beslissing moeten nemen met oog op de regels rond Financial Fair Play.

Dat melden Turkse media. Kadioglu maakte deze zomer de overstap van NEC naar Fenerbahçe, maar komt niet in actie tijdens de derde voorronde van de Champions League tegen Benfica. Cocu heeft hem net als zomeraankoop Berke Özer niet opgenomen in de Europese selectie.

In Turkije wordt gemeld dat het alles te maken heeft met de Financial Fair Play-regels. De nummer twee van het afgelopen seizoen mag niet meer uitgeven dan de inkomsten op de transfermarkt. Omdat alleen Fernandão geld opbracht (drie miljoen), heeft Cocu alleen plek voor André Ayew en Baris Alici, die beiden anderhalf miljoen euro kostten.

Naast Kadioglu en Özer ontbreken ook Aatif Chahechouhe, Ismail Köybasi (geblesseerd) en Salih Uçan (gepasseerd) in de Fenerbahçe-selectie. De Turkse topclub neemt het volgende week en de week erna op tegen Benfica in de derde voorronde van de Champions League.