Update: 'Ajax slaat bod van 40 miljoen af en wil pas praten bij CL-uitschakeling'

Update: 'Ajax slaat bod van 40 miljoen af en wil pas praten bij CL-uitschakeling'

04-08-2018 07:28
113

David Neres staat in de nadrukkelijke belangstelling van AS Roma. Na het Braziliaanse UOL Esporte pakt ook La Gazzetta dello Sport uit met dat nieuws. Ajax zit vooralsnog echter te hoog in de boom.

De Italiaanse sportkrant sluit zich grotendeels aan bij de berichtgeving van donderdag. De Romeinen hebben veertig miljoen euro over voor Neres, maar de Amsterdammers hanteren een vraagprijs van vijftig miljoen. Dat lijkt Roma te gortig. Technisch directeur Monchi van de Giallorossi wilde eerder ook niet verder gaan dan veertig miljoen voor Malcom, die uiteindelijk naar FC Barcelona vertrok.

Roma zou al een alternatief achter de hand hebben. Marlos heeft nog maar een contract tot medio 2019 hebben bij Shakhtar Donetsk en mede daardoor is hij een veel goedkopere optie. La Gazzetta dello Sport ontkent overigens dat een delegatie van Roma vrijdag in Amsterdam was voor onderhandelingen. De clubleiding zit in de Verenigde Staten, waar Roma op tour is.

Update 4/8, 7.28 uur: Ajax heeft een bod van AS Roma op David Neres afgeslagen, meldt de Braziliaanse tak van FOX Sports. De Romeinen hadden zoals eerder gemeld veertig miljoen euro over voor de Braziliaan. Ajax wil echter pas praten als het zich niet weet te plaatsen voor de Champions League. Zijn oude club São Paulo, dat twintig procent van de transfersom én een solidariteitsvergoeding van 3,5 procent ontvangt, wacht de ontwikkelingen gespannen af.