Van der Vaart blijft in Denemarken: 'Op en neer naar Zwolle ga ik niet redden'

Van der Vaart blijft in Denemarken: 'Op en neer naar Zwolle ga ik niet redden'

05-08-2018 09:35
37

Rafael van der Vaart verwacht dat hij zijn laatste transfer als profvoetballer heeft afgesloten. De 109-voudig Oranje-international maakte dit weekend de overstap van FC Midtjylland naar Esbjerg.

De 35-jarige linkspoot heeft voor één seizoen getekend bij zijn nieuwe Deense werkgever, die dit seizoen teruggekeerd is op het hoogste niveau. "Ik verwacht wel dat dit mijn laatste club is", vertelt hij aan NOS Langs de Lijn. Van der Vaart wil dichtbij zijn gezin blijven (vriendin Estavana Polman handbalt in Esbjerg, red.) en besloot daardoor om niet naar PEC Zwolle te vertrekken. "Ik heb daar meegetraind: fantastische tijd gehad, geweldige club. Daar had ik ook graag gespeeld. Maar ik ga het niet redden om elke dag naar Zwolle op en neer te rijden haha."

Van der Vaart wil in Esbjerg nog één seizoen 'lekker ballen', onder leiding van de Nederlandse trainer John Lammers. "De trainer weet wat ik wel en wat ik niet kan", vertelt de oud-Ajacied. "Ik kwam hem vorig jaar al tegen en ik vroeg of ik mee mocht trainen. Dat kon en hij zag dat het er nog steeds was bij mij." Hoewel Van der Vaart onlangs aangaf dat hij en zijn vriendin op termijn graag terug willen naar Nederland, heeft hij het nog prima naar zijn zin in Denemarken. "Het is hier heel rustig, er gebeurt niet zo veel. Ik kan fluitend over straat en dat bevalt me wel. Die Denen laten me lekker met rust."

De linkspoot blijft bovendien actief als analyticus namens de NOS. Esbjerg geeft zijn nieuwste aankoop komend seizoen alle ruimte om de kwalificatiewedstrijden van Oranje van commentaar te voorzien.

Lees ook: Van der Vaart tekent voor één jaar en heeft nieuwe club: "Goede uitkomst"