'Opvolger Courtois loopt in Championship: Chelsea moet 33,5 miljoen betalen'

'Opvolger Courtois loopt in Championship: Chelsea moet 33,5 miljoen betalen'

07-08-2018 08:35
32

Thibaut Courtois is voor een droomtransfer naar Real Madrid afhankelijk van het feit of zijn huidige werkgever Chelsea op tijd een vervanger weet te strikken. De Londenaren richten hun pijlen nu op Jack Butland, maar de tijd begint te dringen.

Dat schrijft Sky Sports. De transferdeadline in Engeland sluit al over twee dagen. Chelsea wil alleen meewerken aan een vertrek van Courtois als het voor die tijd een opvolger in huis heeft. Aanvankelijk was Jordan Pickford, de nummer één van Engeland op het WK, de belangrijkste kandidaat, maar Everton weigert om tafel te gaan met The Blues.

Wedden

Meer odds

Daardoor is nu Butland op de radar verschenen. De 25-jarige Engelsman, stand-in van Pickford bij The Three Lions, heeft nog een contract tot medio 2021, maar Stoke City lijkt bereid om te onderhandelen. Beide clubs zouden al informeel contact hebben gehad over een transfer, weet Sky Sports.

Stoke vraagt na de degradatie uit de Premier League zo'n 33,5 miljoen euro voor Butland. Dat is ongeveer gelijk aan het bedrag dat Real Madrid over heeft voor Courtois. Hoe langer Chelsea wacht, hoe meer de transfersom evenwel oploopt.

Lees ook'Courtois zet in op breuk met Chelsea: doelman komt niet opdagen bij gesprek'