Chelsea betaalt 80 miljoen euro en maakt opvolger Courtois duurste doelman ooit

Chelsea betaalt 80 miljoen euro en maakt opvolger Courtois duurste doelman ooit

08-08-2018 23:06
41

Kepa Arrizabalaga mag zich officieel de opvolger van Thibaut Courtois noemen. Chelsea, dat de transfer woensdagavond bevestigt, breekt alle records voor de Spaanse doelman.

Kepa komt over van Athletic Bilbao, dat woensdag al meldde dat de minimale afkoopsom van 80 miljoen euro was betaald. Door het enorme transferbedrag is de 23-jarige Spanjaard de duurste doelman aller tijden. Het oude record stond sinds een paar weken op naam van Alisson Becker, die Liverpool 62,5 miljoen kostte.

Chelsea heeft Kepa voor liefst zeven seizoenen gecontracteerd. Op Stamford Bridge moet hij Thibaut Courtois doen vergeten. De Belg maakte woensdag de overstap naar Real Madrid. Saillant: Kepa was eerder dit jaar nog dicht bij een overstap naar Real.

"Dit is een heel belangrijk beslissing voor mij, mijn carrière en mijn persoonlijke leven", reageert Kepa op de website van Chelsea. "Chelsea trekt mij in zo veel dingen aan. Alle titels die de club heeft gewonnen, de andere spelers, de stad, de Engelse Premier League... Het is een optelsom. Ik ben heel blij met het vertrouwen van Chelsea."

Kepa heeft 53 competitiewedstrijden voor Athletic Bilbao op zijn naam staan en ging deze zomer met Spanje naar het WK in Rusland. Hij keepte voor het mondiale eindtoernooi één interland.