Aanstelling Seedorf en Kluivert goed nieuws voor Onana: 'Vertelde dat ik weigerde'

Aanstelling Seedorf en Kluivert goed nieuws voor Onana: 'Vertelde dat ik weigerde'

13-08-2018 18:40
53

André Onana is blij met de aanstelling van oud-Ajacieden Clarence Seedorf en Patrick Kluivert als nieuwe bondscoaches van Kameroen. Kluivert liet al weten uit te kijken naar de samenwerking met de 22-jarige doelman van de Amsterdammers.

"Hij is een uitstekende keeper. Hij zal er normaal gesproken wel bij zijn", zei de oud-spits vorige week tegen De Telegraaf. Voor Onana is de aanstelling van Seedorf en Kluivert hoe dan ook goed nieuws. Hij had geen goede relatie met de vorige bondscoach Hugo Broos.

"In een periode dat het beter was voor mij om te keepen bij Ajax, waar mijn carrière net op het punt van beginnen stond, heb ik tegen Hugo Broos gezegd dat het in ieders belang was dat hij mij niet zou selecteren voor Kameroen", zegt Onana in Het Parool. "Daar was hij het mee eens. Later vertelde hij in de pers dat ik weigerde voor Kameroen te spelen." Het kwam niet meer goed tussen de twee.

Onana richt zich voorlopig evenwel op Ajax. Dinsdag wacht de return tegen Standard Luik, nadat in de eerste ontmoeting een 2-0 voorsprong werd weggegeven (2-2). Zaterdag pakte Heracles Almelo bovendien een punt in de Johan Cruijff Arena. "We moeten niet piekeren. We moeten vooruitkijken. Niet achteruit", besluit de Kameroener.

Lees ookOnana: 'In het jaar onder Bosz wonnen we één uitduel in Europa. Eéntje!'