Preud'homme haalt uit naar spelers na Ajax-show: We hebben niet het niveau

Preud'homme haalt uit naar spelers na Ajax-show: "We hebben niet het niveau"

14-08-2018 23:16
84

Michel Preud'homme heeft na de Champions League-uitschakeling door Ajax geen goed woord over voor zijn spelers. Standard Luik ging in Amsterdam kansloos onderuit (3-0).

"Op dit ogenblik hebben we niet het niveau. Je moet dat rustig kunnen toegeven. Thuis hadden we dat op sommige momenten wel", zegt Preud'homme tegen Q2. "Eigenlijk hadden we dat ook hier moeten doen, maar we zetten druk met twee kilometer per uur. We stonden altijd op tien meter van de tegenstander, dan kan je geen druk zetten."

"Na de eerste wedstrijd wist je dat Ziyech of Tadic een meerderheid zou creëeren aan de linkerkant. Ik posteerde daar Agbo om de rechtsachter en de centrale verdediger te helpen, maar de hele rechterflank liep constant uit positie. Dat begon met Carcela die geen druk zette en dat maakte het moeilijk voor de anderen."

Preud'homme is pissig. "Wij proberen hier iets neer te zetten, ook tactisch. Ik merk dat de spelers steeds meer moeite hebben met de tactische richtlijnen. Maar als je op een bepaald niveau wil spelen, moet je dat kunnen. Wij komen niet zomaar op het veld om iets te doen. Tijdens de rust hebben we bijgestuurd, maar na amper één minuut kregen we weer een doelpunt via de rechterkant."