El Ghazi verlaat Lille na anderhalf seizoen en tekent huurcontract in Engeland

El Ghazi verlaat Lille na anderhalf seizoen en tekent huurcontract in Engeland

22-08-2018 18:37
53

Het is officieel: Anwar El Ghazi verhuist naar Engeland. Championship-club Aston Villa huurt de 23-jarige aanvaller tot het einde van het seizoen van OSC Lille.

Dat bevestigt zowel Aston Villa als Lille via de officiële kanalen. Beide clubs melden niets over een eventuele optie tot koop. El Ghazi speelde sinds januari 2017 bij Lille, dat hem overnam van Ajax. In Amsterdam had de tweevoudig Oranje-international geen toekomst meer. El Ghazi maakte namens Lille zes doelpunten in 44 officiële wedstrijden.

"Ik ben dolblij dat ik bij een club heb getekend met de grootte van Aston Villa", reageert El Ghazi op de website van zijn nieuwe club. "Dinsdagavond ben ik vanuit Nederland naar Birmingham gevlogen, waar ik Villa Park heb bezocht. Ik had meteen kippenvel. Ik kan niet wachten om te ervaren hoe het is om voor zulke gepassioneerde fans te spelen."

El Ghazi staat nog tot medio 2021 onder contract bij Lille. Aston Villa behaalde zeven punten uit de eerste drie duels van dit seizoen en speelt woensdagavond thuis tegen Brentford.