'Barça kan bod van 90 miljoen op Rakitic verwachten; laatste offensief voorbereid'

'Barça kan bod van 90 miljoen op Rakitic verwachten; laatste offensief voorbereid'

23-08-2018 08:41
33

Het is Paris Saint-Germain menens in de strijd om Ivan Rakitic. De Ligue 1-grootmacht is bereid om ver te gaan voor de Kroatische international en heeft FC Barcelona om toestemming gevraagd om te onderhandelen met de speler.

Dat schrijft de Spaanse krant Sport. De club uit Parijs wil negentig miljoen euro betalen voor Rakitic. PSG hoopt eerst tot een akkoord te komen met Rakitic zelf, maar daar heeft de club toestemming van Barcelona voor nodig. Als de club die gegeven heeft, kan PSG Rakitic een aanbod doen. Duidelijk is niet in hoeverre Rakitic trek heeft in een verhuizing. 

Wedden

Meer odds

PSG heeft de opties de afgelopen twee weken geruisloos doorgenomen en wil nu een eerste grote stap zetten. De club wil negentig miljoen betalen, maar dat is 35 miljoen minder dan de vastgestelde afkoopsom die in zijn contract staat. Duidelijk is wel dat PSG serieus is.

PSG heeft diverse troeven, maar doet niets tot de club van Barcelona groen licht krijgt om de onderhandelingen te starten. De club is ervan overtuigd dat Rakitic binnen te halen is met een aanbod dat voor alle partijen goed is. Als PSG toestemming krijgt, dan lanceert de club het laatste offensief.

Rakitic aast op een nieuw contract, maar vraagt zich af of dat gaat gebeuren. De club is blij met de prestaties van de Kroaat, maar is al ver over het salarisbudget gegaan. Er is geen ruimte meer om ook Rakitic een verhoging aan te bieden, schrijft Sport.

Lees ook'Barcelona wil Rakitic behouden en komt met verbeterd contractvoorstel'