Update: 'Barcelona wil Rakitic behouden en komt met verbeterd contractvoorstel'

Update: 'Barcelona wil Rakitic behouden en komt met verbeterd contractvoorstel'

Gepubliceerd: dinsdag 21 augustus 2018 om 14:44di 21-08-2018 om 14:44

Paris Saint-Germain is nog altijd van plan om Ivan Rakitic voor het sluiten van de transferwindow los te weken bij FC Barcelona. De Parijzenaars zouden bereid zijn om honderd miljoen euro te bieden op de Kroatische middenvelder.

Dat meldt het Spaanse Sport dinsdag op de voorpagina. Paris Saint-Germain zou eerder ook hebben gedacht aan het aantrekken van Sergio Busquets, maar heeft de keuze uiteindelijk toch op Rakitic laten vallen. Barcelona wil de Kroaat echter niet laten gaan. Bovendien moet de ploeg uit de Franse hoofdstad ook Rakitic zelf nog zien te overtuigen: hij wil in principe niet uit Spanje vertrekken, maar financieel zou de overstap wellicht toch aantrekkelijk zijn: Rakitic kan in Parijs een salarisverdubbeling tegemoet zien, aldus Sport.

Rakitic heeft in zijn contract een ontsnappingsclausule staan van 125 miljoen euro. Paris Saint-Germain hoopt Rakitic voor iets minder over te nemen. Volgens Sport gaat het om een bedrag rond de honderd miljoen euro. Van een officieel bod is nog geen sprake, maar dat lijkt een kwestie van tijd.

Update 14:43 uur: FC Barcelona is niet van plan om Ivan Rakitic te laten gaan. De Catalanen zijn van plan om de Kroatische middenvelder een verbeterd contractvoorspel te doen.

Dat meldt het Spaanse Marca. Paris Saint-Germain hengelt naar de diensten van de middenvelder. De club zou Rakitic met een salarisverdubbeling willen verleiden tot het maken van een overstap. Barcelona wil een eventuele transfer minder aantrekkelijk maken voor Rakitic door hem een verbeterd contract te laten tekenen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws