'Feyenoord ontvangt 'prima transfersom' voor Boëtius en maakt 2 miljoen winst'

'Feyenoord ontvangt 'prima transfersom' voor Boëtius en maakt 2 miljoen winst'

27-08-2018 19:09
76

De overstap van Jean-Paul Boëtius naar het Duitse FSV Mainz 05 heeft Feyenoord 3,5 miljoen euro opgeleverd. Daarmee maken de Rotterdammers twee miljoen euro winst op de aanvaller.

Dat meldt De Telegraaf, dat schrijft dat de winst in de toekomst zelfs nog kan oplopen omdat Feyenoord ook een percentage bij doorverkoop heeft bedongen. Eerder liet technisch directeur Martin van Geel al weten dat Feyenoord 'een prima transfersom' krijgt voor de aanvaller. "En Jean-Paul kan sportief de draad weer oppakken bij een mooie club uit de Bundesliga. We wensen hem daar uiteraard alle succes toe."

Boëtius had in Rotterdam nog een contract voor twee jaar, maar mocht vertrekken. In de competitiewedstrijd tegen De Graafschap werd Boëtius na een cynisch applaus richting de scheidsrechter met twee keer geel van het veld gestuurd. Het was het tweede incident in korte tijd: in de voorbereiding weigerde de aanvaller na  een oefenduel met Fenerbahçe een korte training af te werken. De bankzitters en wisselspelers moesten na de wedstrijd aan de bak om conditioneel geen achterstand op te lopen.

Boëtius speelde in totaal 136 officiële wedstrijden in het shirt van Feyenoord, waarin hij 26 doelpunten maakte. In augustus 2015 vertrok hij naar FC Basel, maarin de zomer van 2017 keerde hij terug bij de Rotterdammers.