Van Geel legt 'nuchtere jongen' vast: Hij gaat ook 6VWO doen dit jaar

Van Geel legt 'nuchtere jongen' vast: "Hij gaat ook 6VWO doen dit jaar"

29-08-2018 16:11
50

Martin van Geel is blij met het vastleggen van Splinter de Mooij. De aanvallende middenvelder (17) tekende woensdagmiddag een driejarig contract in De Kuip. Van Geel legt voor de camera van Feyenoord TV uit wat voor jongen De Mooij is.

"Een nuchtere jongen. Een heel stabiele en intelligente jongen", vertelt Van Geel. "Hij gaat ook 6VWO doen dit jaar. Dat combineert hij met voetballen in onze jeugdopleiding. Vier jaar geleden is hij gekomen van HVV. Hij heeft zich goed door ontwikkeld. Het is een allround middenvelder die enorm sterk, is een goed loopvermogen en tactisch inzicht heeft en z'n doelpuntjes meepikt."

"Het is een prima speler die zich door zal blijven ontwikkelen en z'n eigen top altijd haalt met alle ondersteuning die wij hem kunnen geven. We zijn blij dat we hem voor drie jaar kunnen binden en dat hij getekend heeft bij Feyenoord. Er zijn spelers die op de deur aan het kloppen zijn bij de eerste selectie. Hij is vaste waarde bij O19 onder leiding van Dirk Kuyt en Cor Adriaanse. Hij moet zo doorgaan. Ik denk dat het een heel stabiele jongen die de komende jaren alleen maar beter wordt."

De Mooij viel op tijdens een internationaal toernooi in Kroatië. TSG Hoffenheim is een van de clubs die belangstelling had in hem. "Er komt in ieder geval veel media-aandacht en hij is ongetwijfeld onder de aandacht gekomen bij andere clubs", zegt Van Geel. "We hebben contact gehad met hem en z'n familie en kunnen de waardering uitspreken in de vorm van een contract. Dat geeft een stuk rust voor hem en z'n familie, maar ook voor Feyenoord. Het is prima gegaan."