'Concurrentie voor Barça drijft prijs op: absoluut transferrecord lonkt voor Ajax'

'Concurrentie voor Barça drijft prijs op: absoluut transferrecord lonkt voor Ajax'

06-09-2018 08:11
123

Frenkie de Jong wil volgend seizoen dolgraag de overstap maken naar FC Barcelona, maar de Catalanen wacht desondanks een hevige transferstrijd. Daar spint Ajax garen bij, meldt El Mundo Deportivo donderdag.

De Catalaanse sportkrant schreef woensdag dat Barça op schema ligt om De Jong volgende zomer aan te trekken, maar een gelopen race is het allerminst. Ook Paris Saint-Germain, Manchester City, Borussia Dortmund, AS Roma en vooral Tottenham Hotspur zijn geïnteresseerd in de 21-jarige middenvelder.

De Londenaren gaven de voorbije transferwindow geen cent uit en hebben dus meer dan genoeg te besteden. Ze deden in het verleden bovendien al meermaals succesvol zaken met Ajax. De verwachting is dat Tottenham een serieuze poging wil wagen voor De Jong. Ook PSG beschikt over de financiële middelen om het Barça moeilijk te maken en lijkt een bod uit te willen brengen.

Het kamp De Jong zat al meermaals om tafel met de beleidsbepalers in Camp Nou. De middenvelder gaf zelfs zijn ja-woord aan de Spaanse kampioen, maar de club moet wel voldoen aan de eisen van Ajax. Gezien de interesse zullen de Amsterdammers De Jong absoluut niet voor minder dan vijftig miljoen euro laten gaan.