'Barcelona zeer optimistisch over komst van De Jong en Rabiot in 2019'

'Barcelona zeer optimistisch over komst van De Jong en Rabiot in 2019'

05-09-2018 09:18
32

Ajax weigerde deze zomer iedere medewerking aan een transfer van Frenkie de Jong naar FC Barcelona. De Catalanen liggen echter 'op schema' om de 21-jarige middenvelder in de zomer van 2019 wel op te halen in Amsterdam.

Binnen Barça heerst veel optimisme over die deal, mede doordat De Jong zelf dolgraag de overstap wil maken naar Camp Nou. Hetzelfde geldt overigens voor Adrien Rabiot van Paris Saint-Germain, meldt El Mundo Deportivo. Waar de Fransman een aflopend contract heeft en transfervrij kan worden vastgelegd, ligt er voor Ajax wel een transfersom in het verschiet.

Barcelona ziet De Jong nog altijd als topprioriteit vanwege zijn veelzijdigheid. Een transfer in de winter lijkt desondanks uitgesloten. Alleen als de Spaanse kampioen spelers verliest door blessures of transfers is een poging in januari mogelijk. Waarschijnlijker is het dus dat de kersverse Oranje-international in de zomer de overstap maakt. Zijn vader en zijn zaakwaarnemer Ali Dursun hadden al diverse ontmoetingen met Robert Fernandez, voormalig technisch secretaris van Barça.

El Mundo Deportivo schrijft dat Barcelona wel beducht moet blijven voor de concurrentie. De Jong mag zich ook in de belangstelling verheugen van Tottenham Hotspur en Paris Saint-Germain. Het voordeel blijft dat De Jong – net als Rabiot – het liefst in Camp Nou aan de slag gaat.