Journalist pareert uithaal Fraser: 'Dat er paar sneue mensen werken niet gelogen'

Journalist pareert uithaal Fraser: 'Dat er paar sneue mensen werken niet gelogen'

08-09-2018 13:38
32

Leon ten Voorde heeft de kritiek van Henk Fraser gepareerd. De TC Tubantia-journalist zei deze week dat er een aantal 'sneue mensen' bij Sparta werken, waarmee hij de toorn van de trainer van de Rotterdammers over zich afriep.

Volgens Ten Voorde begon het moddergooien doordat RTV Rijnmond een klein deel van zijn uitspraken uitlichtte. "Daardoor werd Fraser geconfronteerd met een uitspraak die wel heel erg uit de context is gehaald. Vervolgens is Fraser dan niet al te slim. Hij wil hij er niets over zeggen, maar gaat er twee minuten over tekeer. Dat moet hij lekker zelf weten", aldus Ten Voorde bij De Oosttribune van RTV Oost.

Ten Voorde is kritisch op Sparta en directeur Henk van Stee, die volgens hem erg ongenuanceerd naar Twente kijken. Hij wijst op de soap rond Xandro Schenk en heeft nog een ander voorbeeld. "Op de dag dat FC Twente tegen Sparta speelde, had het officiële Twitteraccount het over: 310 supporters op weg naar gemeente Enschede. Dat vond ik een zeer dubieuze tekst van zo'n chique club. Volgens mij vergeten ze dat de gemeente Rotterdam ook wel eens garant heeft gestaan."

Daar bleef het niet bij. "Bij Rijnmond kwam een bericht dat Sparta pleitte voor een speelverbod voor Drommel. Er werd niemand in geciteerd, maar je kunt nagaan wat de bron was. Toen heb ik gezegd: er werken een paar sneue mensen bij Sparta. Volgens mij is daar geen woord aan gelogen. Ze zijn wel heel druk met FC Twente."