Van der Vaart spreekt 'laatste wens' uit in BILD: Zou ik graag willen

Van der Vaart spreekt 'laatste wens' uit in BILD: "Zou ik graag willen"

09-09-2018 18:32
42

Rafael van der Vaart vindt het jammer dat hij nóóit officieel afscheid heeft kunnen nemen bij Hamburger SV. Tussen 2005 en 2008 én tussen 2012 en 2015 speelde de spelmaker voor de Duitse club. Als 'laatste wens' wil de linkspoot graag nog een keer terugkeren in Hamburg om op gepaste wijze af te zwaaien. 

"Ik zou graag de geweldige fans van HSV willen uitzwaaien, want dat is nooit gebeurd", blikt Van der Vaart (35) zondag terug in een interview met de Duitse boulevardkrant BILD.  

"In 2008 kwam het er niet van en in 2015 waren we allemaal blij dat we degradatie hadden ontlopen. Toen zijn we het vergeten. Het zou fijn zijn als het alsnog een keer georganiseerd kan worden."

Later dit jaar krijgt Van der Vaart sowieso een officieel afscheid bij het Nederlands elftal. De 109-voudig international wordt op 13 oktober, samen met Dirk Kuyt, uitgezwaaid rondom het Nations League-duel met Duitsland. Dat maakte de KNVB eerder deze week bekend. Van der Vaart is tegenwoordig actief bij het Deense Esbjerg fB.