Guardiola: Als hij aankwam met zijn Ray-Ban, deed je het in je broek

Guardiola: "Als hij aankwam met zijn Ray-Ban, deed je het in je broek"

Gepubliceerd: vrijdag 14 september 2018 om 08:58vr 14-09-2018 om 08:58

Dat Pep Guardiola met bijzondere gevoelens terugdenkt aan zijn samenwerking met Johan Cruijff bij FC Barcelona is geen geheim. De huidig manager van Manchester City had het echter niet altijd makkelijk onder de legendarische nummer veertien.

"Als hij aankwam met zijn Ray-Ban, deed je het in je broek", stelt Guardiola in gesprek met Jorge Valdano op Movistar. "Ik had altijd het gevoel dat hij veel dingen die hij vertelde zelf niet eens geloofde, maar hij liet je denken dat het wel zo was. Hij had geen speciale manier van voorbereiden, dat deed zijn assistent. Maar hij wist wel hoe te spelen."

"Hij vertelde niet hoe je dingen moest doen, hij was altijd fit en deed het voor", vervolgt Guardiola, die benadrukt dat Cruijff ook hard kon zijn. "Johan zei een keer in de rust, ten overstaan van iedereen, dat ik in de tweede helft niet zou spelen omdat ik nog langzamer was dan zijn oma. Bij het eerste beschermde hij me, voor de ogen van Ronald Koeman, José Maria Bakero, Andoni Zubizarreta… Maar daarna kon hij je net zo makkelijk naar het tweede sturen."

Volgens Guardiola had het geen zin om in discussie te gaan met Cruijff. "Destijds had je nog geen beelden en kon je niet in discussie gaan. Hij wees er altijd op dat ik een meter te veel naar binnen of naar buiten stond. Hij zag altijd wel minpunten en verloor nooit een discussie. Het was onbegonnen werk."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws